Nieuwe Citroen C4

De nieuwe Citroën C4 kan beschikken over een E-HDi motor met micro-hybride technologie welke

gekoppeld is aan een Start/Stop systeem en een terugwinsysteem welke het remmen omzet in energie. Deze technologie zorgt er voor dat u minder brandstof verbruikt en minder CO2 uitstoot. Het rijplezier neemt dankzij het lage brandstofverbruik alleen maar toe.

Hightech technieken

De nieuwe Citroën C4 zit vol met hightech-technieken welke kinderlijk eenvoudig te zijn te bedienen. Zodra de auto stil staat slaat de motor af en wanneer u het rempedaal los laat start de C4 bijvoorbeeld weer. U hoeft er dus niet over na te denken.

Vol ambiance

Op het gebied van interieur biedt de nieuwe Citroën C4 een unieke ambiance. Er zijn veel mogelijkheden om het interieur aan te passen aan uw smaak. Zo kan het design van het instrumentenpaneel en de luchtstroomgaten gewijzigd worden.

Meer comfort

Om het comfort nog meer te verbeteren heeft Citroën een verbeterd geluidisolatie materiaal toegepast waardoor de C4 nog stiller is geworden.

Het bagageruim van de Citroën C4 is verrassend ruim met 408 liter en behoort daarmee in de grootste in zijn klasse. Hierdoor kunnen vijf passagiers al hun bagage meenemen zonder daar zitruimte voor in te hoeven leveren.

De achterbank kan in twee delen worden neergeklapt om nog meer ruimte achterin te creëren. De achterbank is verdeeld in 1/3 en 2/3 waarbij er tevens een skiluik aanwezig is om langere voorwerpen te vervoeren.

Een andere leuke bijkomstigheid is dat de Citroën C4 ook een uitneembare looplamp heeft welke tevens zorgt voor de binnenverlichting van het bagageruim. Deze looplamp bevat een accu en zit standaard in het oplaadpunt bevestigd. Een hele slimme combinatie dus.

De nieuwe Citroën C4 is een ideale vakantieauto en zeer geschikt voor grotere gezinnen. Zo heeft de C4 bijvoorbeeld een 230V aansluiting om draagbare multimedia waaronder een laptop van stroom te kunnen voorzien zonder verloopadapters te hoeven gebruiken.

Panoramadak

Het panoramadak bestaat uit een groot glasoppervlak welke meer licht in de auto brengt en een vrijer gevoel geeft voor alle passagiers. Het panoramadak heeft een glasoppervlak van 1,3 m2. Dit staat garant voor een uitstekend zicht.

Hulpsystemen

Om het rijden nog comfortabeler te maken zijn er bijvoorbeeld rij-hulpsystemen aanwezig. Deze hulpsystemen behoeden u en omstanders voor schades en gevaren. Zo is er een dodehoekdetectie welke is ingebouwd in de buitenspiegels en in de voor- en achterbumper. Niets wordt aan het toeval overgelaten.

De Cruisecontrol is gecombineerd met een snelheidsbegrenzer. De snelheidsbegrenzer kan tijdens het rijden ingesteld worden op een maximale snelheid waarbij u niet harder rijdt als het gaspedaal iets dieper wordt ingetrapt. Net als bij cruisecontrol kan het systeem uitgeschakeld worden bij een afwijkende handeling.

De verlichting aan de buitenkant van de Citroën C4 is ook voorzien van de nieuwste technologie. Zo zijn er bijvoorbeeld meedraaiende Bi-Xenon koplampen welke de bocht beter verlichten en op kruispunten een beter overzicht bieden door een bundel van licht de richting op te wijzen waar u heen stuurt.

De C4 dient de bestuurder

De bestuurdersplaats van de Citroën C4 is helemaal ontworpen om de bestuurder te dienen. Alle functionaliteit is snel vindbaar en overzichtelijk gesitueerd. Daarnaast is het gebruikte materiaal van hoge kwaliteit en fraai vormgegeven.

Op het stuurwiel zijn belangrijke bedieningstoetsen gepositioneerd waarmee tevens de snelheid kan worden geregeld als het audiosysteem.

De stoelen van de Citroën C4 zitten enorm comfortabel en geven u het gevoel dat u met businessclass reist. Optioneel is er een elektrische massagefunctie.

De nieuwe Citroën C4 is tot in detail uitgewerkt wat zorgt voor een unieke ambiance. Zo is het instrumentenpaneel blauw van kleur en de knoppen duidelijk verlicht.

Caraudio

Wie van audio houdt zal genieten van het geluid dat de 8 speakers en subwoofer produceren. Een hightech caraudio van het merk Denon is beschikbaar welke staat voor perfecte geluidskwaliteit.

Een multifunctioneel navigatiesysteem met een 7 inch groot scherm staat garant voor een eenvoudige en duidelijk aflezing van de route. Het systeem kan gecombineerd worden met een Bluetooth handsfree kit. Ook kan muziek vanaf een telefoon worden gestreamd via Bluetooth. Uiteraard beschikt de auto ook over een USB aansluiting en een AUX aansluiting om eigen media eenvoudig af te spelen. Optioneel is er Citroën Wifi on board waarmee passagiers kunnen internetten tijdens de reis.

Niet alleen is de nieuwe Citroën C4 een prachtige verschijnen maar is hij ook tot in detail uitgewerkt waar rijcomfort en rijplezier voorop staan.