Nieuwe Citroën C3

De nieuwe Citroën C3, welke al vanaf €13.990 te verkrijgen is, is een unieke en sportieve verschijning. De technologie staat niet stil en Citroën gaat daar direct in mee. Hierdoor is er een zeer zuinige Citroën C3 ontstaan met een lage Co2 uitstoot. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portefeuille.

Strak design

De nieuwe Citroën C3 heeft een strak design en heeft een dynamische neus met een geïntegreerd logo (chevrons). De LED dagrijverlichting is in het gebogen deel van de voorbumper gepositioneerd om de C3 een nog breder uiterlijk te geven. Hierdoor krijgt de Citroën C3 een nog sterkere persoonlijkheid.

Compact

Compacte buitenmaten kenmerken de Citroën C3. Met een lengte cvan minder dan 4 meter bewijst de C3 dat een kleinere auto niet minder hoeft te zijn dan een grotere auto. Er is geen enkel compromis gedaan er de C3 hoeft dan ook niets in te leveren. Over alles is nagedacht. Zijn compacte afmeting geeft tevens het voordeel dat de Citroën C3 een kleine draaicirkel heeft. Dit komt ten goede in het stadsverkeer en tijdens parkeren.

Binnenin is het dashboard ergonomisch en intuïtief. Alles is zo gepositioneerd zodat alle aandacht op de weg gehouden wordt en dat u belangrijke functies kunt bedienen zonder te kijken. Alles is binnen handbereik waardoor u maximaal comfort wordt geboden.

Ook achterin de Citroën C3 hebben mensen niets te klagen. Dankzij de slanke voorstoelen is er achterin extra veel beenruimte. De achterbank biedt plaats voor 3 zitplekken.

E-HDi micro hybride technologie

De E-Hdi micro hybride technologie is een combinatie van een start/stop systeem en een energie terugwin systeem. Zodra de auto stopt, stopt de motor ook. Tijdens het remmen wordt er ook energie opgewekt welke op een later moment weer gebruikt kan worden. Hierdoor wordt er niet alleen een lager brandstofverbruik behaald maar ook een lagere CO2 uitstoot.

Zenith voorruit

De nieuwe Citroën C3 heeft een Zenith voorruit. Deze voorruit is 1,35m groot en biedt een panoramisch uitzicht. De ruit heeft een verticale zit van 80 graden. Dit i.c.m. de slande voorruitstijlen is er een verrassend goed zich waarbij de omgeving zeer goed waargenomen kan worden. Ook de passagiers achterin kunnen hierdoor volop van het uitzicht genieten. De Zenith voorruit zorgt voor een extra groot vrijheidsgevoel. Meerijden in een Citroën C3 wordt een unieke ervaring op zich.

Meer bagageruimte

De Citroën C3 biedt een ruime bagageruimte van 300 liter welke tevens te begroten is door de neerklapbare achterbank. Deze is in 1-3 of 2-3 neer te klappen.  Hiermee wordt dan een binnenruimte van 1,19 meter gecreëerd. Naast de ruimte bagageruimte zijn er meer slimme opbergvakken aanwezig in de Citroën C3. Er is een dashboardkastje aanwezig, er zijn portiervakken en het middenconsole biedt ook opbergruimte. Uiteraard mag een middenarmsteun ook niet ontbreken aan een luxe wagen zoals de Citroën C3 welke ook opbergruimte biedt. Onder de passagiersstoel is een lade aanwezig welke ook gebruikt kan worden om dingen in op te bergen. Een sterk punt van de nieuwe Citroën C3 is zeker dat hij zeer veel ruimte biedt.

Audio

Op audiogebied gaat de Citroën C3 een stapje verder dan de gemiddelde auto. De nieuwe Citroën C3 beschikt over een topklasse hifi-systeem welke centraal in het dashboard aanwezig is. Er zijn 6 luidsprekers geplaatst en in de kofferbak bevindt zich nog een extra subwoofer. Het hifi-systeem beschikt over een cd-speler met mp3 functie. Daarnaast is er een AUX aansluiting om vanaf een iPod of Smartfoon muziek te luisteren. Ook is er een USB aansluiting aanwezig om vanaf een USB stick muziek te luisteren.

Gadgets

Een eMyWay navigatiesysteem met kaarten van heel Europa mag natuurlijk ook niet ontbreken als optie. Dit navigatiesysteem is voorzien van een groot kleurenscherm waarbij is tevens gekoppeld aan het hifi-systeem.

De Bluetooth carkit geeft de mogelijkheid om te bellen vanuit de auto op een veilige manier. De muziek wordt automatisch stopgezet indien u aan het bellen bent.

De nieuwe Citroën C3 is voorzien van extra hulpmiddelen welke het rijden eenvoudiger maken. Zo is er gedacht aan parkeersensoren en een achteruitrijcamera. Deze helpen u eenvoudig in te parkeren zonder andere objecten te raken.

Cruisecontrol en snelheidsbegrenzing zijn 2 manieren om zuiniger te rijden, comfortabeler te rijden en tevens te voorkomen dat u ongewenst bekeuringen krijgt voor snelheidsovertredingen. In het dashboard wordt aangegeven welke maximum snelheid u heeft ingesteld. Alleen in een situatie wanneer u het gaspedaal helemaal intrapt wordt er tijdelijk afgeweken van de maximum ingestelde snelheid.

Om nog zuiniger te kunnen rijden heeft de Citroën C3 een indicator welke aangeeft wanneer u het beste kunt schakelen. Hierdoor bespaart u brandstof en spaart u het milieu.