Nieuwe Citroën C1

nieuwe citroen c1

De nieuwe Citroën C1 is een compacte solide auto welke een sympathiek en ambitieus karakter heeft. De koplampen hebben hun vertrouwde vorm behouden maar de voorbumper is volledig gerestyled. Naast de mistlampen is er ook LED dagrijverlichting aanwezig welke de nieuwe Citroën niet alleen meer laten opvallen maar ook een stoerdere verschijning van hem maken. Dagrijverlichting is in dit segment auto vrij zelfzaam. Citroën onderscheidt zich hier graag mee.

Aan de achterzijde is een achterruit te vinden welke ook tegelijkertijd als achterklep dient. De achterklep is voorzien van het nieuwe ‘double chevron’ logo. De basismodellen krijgen standaard een set sportieve 14 inch wieldoppen mee.

De binnenkant

Aan de binnenkant is de Citroën C1 net zo aantrekkelijk als de buitenkant. Het interieur is fris en bijzonder in harmonie met alle aanwezige componenten zoals het dashboard, het middenconsole en de deurpanelen. Het stuurwiel van de nieuwe Citroën C1 is met leder bekleed en de handgeschakelde uitvoeringen hebben een nieuwe versnellingspook gekregen met een iets sportief tintje.

Bekleding keuze

De bekleding is in meerdere variaties te kiezen van leder tot alcantara. Ook zijn er meerdere prints en motieven beschikbaar zodat u de nieuwe Citroën C1 helemaal naar smaak aan kunt kleden.

Veiligheid

Op het gebied van comfort en veiligheid is de nieuwe Citroën C1 bijzonder goed geslaagd. De rijeigenschappen zijn nog beter geworden en de besturing geeft u meer feedback. De schokdempers zorgen voor een betere demping bij lagere snelheden.

Ook op het gebied van technologie is de nieuwe Citroën C1 weer een stapje vooruit gegaan. De standaard uitrusting is flink geüpgrade. De opties die nu tot de standaard behoren bij de Citroën C1 zijn ABS, Airbags, Brake assist system (BAS), een elektronische remdruk regelaar, een Cornering stability Control (CSC) en een isofix bevestiging. De EPS functie is optioneel te kiezen.

Citroën C1 – Zeer milieuvriendelijk

Op het gebied van milieuvriendelijkheid is de nieuwe Citroën C1 ook een stapje vooruit gegaan.  Zo heeft de nieuwe C1 een 3 cilinder benzinemotor met maar liefst 68 pk.  Het geconbineerde verbruik ligt op de 4,3l /100km met een CO2 uitstoot van 99 g/km.

ETG versnellingsbak

Er is ook een elektronisch bedienbare ETG versnellingsbak die vooral in de stad een uitkomst biedt. Alsnog zet de ETG versnellingsbak een zuinige prestatie neer van een gemiddeld verbruik van 4,5l /100km met een CO2 uitstoot van 104 g/km.

Compact en handzaam

Dankzij de compacte afmeting van de nieuwe Citroën C1 is hij bijzonder wendbaar en handzaam. Het gebruik voor in de stad is dan ook bijzonder aangenaam. Zijn kleine draaicirkel maakt het extra makkelijk om de C1 in te parkeren. De Citroën C1 biedt voldoende ruimte voor 4 volwassenen. De bagageruimte is 139 liter groot en door de achterbank neer te klappen kan deze ruimte tot meer dan 700 liter worden vergroot.

Audiomogelijkheden

Ook op technologiegebied blijft de nieuwe Citroën C1 niet achter. Het audiosysteem is geschikt voor CD en MP3. Ook is er een USB aansluiting om muziek af te spelen vanaf een usb stick. De AUX aansluiting maakt het mogelijk om muziek vanaf een iPod of smartphone af te spelen. Ook Bluetooth mag niet ontbreken welke gebruikt kan worden voor het draadloos streamen van muziek. De aansluitmogelijkheden zijn slim weggewerkt.

Overige bijzonderheden

De dagrijverlichting tilt het technische niveau van de C1 nog iets verder omhoog.

Indien men beschikt over een ETG versnellingsbak dan kan er geschakeld worden met de schakelflippers welke aan het stuurkolom zitten. Altijd de handen aan het stuur, ook onder het schakelen.

De nieuwe Citroën C1 heeft een wielbasis van 2.34 meter en een totale lengte van 3,44 meter. Hij is 1,41 breed (zonder spiegels meegerekend) en 1,46 hoog.

Met een Citroën C1 heeft u een bijzondere verschijning welke tevens erg lekker rijdt, comfortabel is en zuinig is qua verbruik. Een ideale speler als u veel stadsverkeer tegenkomt.